Iranul vrea aeronave de la Boeing

_87876073_boeing.factory2.g.Iranul are în vedere cumpărarea de avioane de la producătorul american Boeing , mişcare ce face parte din reînnoirea flotei sale ca urmare a eliminării sancțiunilor ONU. Ministrul iranian adjunct al Transporturilor , Asghar Fakhrieh Kashan a declarat pentru Reuters că Iranul este interesat să achizitioneze 100 de aeronave. Sancțiunile ONU au fost ridicate de o săptămână, cee ce permite Airbus să negocieze un acord în a vinde 114 de aeronave către Iran.

Sancțiunile comerciale SUA asupra Iranului rămân în vigoare, dar Boeing ar putea aplica pentru o derogare specială. Cu toate acestea, săptămâna trecută Boeing a declarat că există “multe etape” de urmat înainte de a decide daca va vinde aeronave in Iran. Tranzactia Airbus va primi o semnare oficială, miercuri la vizita președintelui iranian Hassan Rohani în Paris, potrivit presei iraniene.

Site-ul Iran Air spune ca are o flota de 43 de avioane. Compania conduce, de asemenea, o operațiune de marfă și un purtător low-cost. Ministrul iranian al Transporturilor, Abbas Akhoundi fost citat de presa iraniană, spunand ca numai 150 de avioane sunt operaționale dintr-un total de 250.

http://www.bbc.com/news/business-35394835

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1