Iranul vrea să își dubleze exporturile de petrol

3qce1622

Iranul vrea să își dubleze exporturile de petrol

În curând ar putea exista un acord stabil cu Occidentul privind programul nuclear al Iranului. Guvernul se încruntă însă încă o dată și interzice orice fel de sărbătorire a acestei realizări. În schimb dorește ca după realizarea acordului să își sporească semnificativ exporturile de petrol.

Iranul vrea ca după o posibilă ridicare a sancțiunilor occidentale să își dubleze exporturile de țiței brut. Mansour Moazami, înalt oficial din Ministerul Iranian al Petrolului a declarat într-un interviu că Iranul este precum un pilot pe rampa de lansare, aștepată doar decolarea, iar întreaga sa țară este în această stare. Dacă sancțiunile vor fi ridicate, atunci exporturile de petrol vor fi majorate la 2,3 milioane de barili de petrol pe zi de la 1,2 milioane barili, cât este volumul lor în prezent.

Iranul discută, printre altele, cu foști clienți din Uniunea Europeană, inclusiv Shell, Total sau Eni, precum și cu importatori actuali din Asia despre majorarea planificată și urmările acesteia precum și posibile investiții în dezvoltarea de noi câmpuri petroliere, precum au confirmat Ministerul Iranian al Petrolului și companiile în cauză.

Marți expiră un termen limită fixat pentru negocierea unui acord corespunzător. Negociatorii spun că încă mai există anumite întrebări. Peste weekend, au fost totuși raportate progrese în discuțiile ce au avut loc între miniștrii de externe ai puterilor cu drept de veto în cadrul ONU (SUA, Rusia, China, Franța, Marea Britanie) la care s-a adăugat ministrul de externe al Germaniei și reprezentanții din partea Iranului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Iran-will-Oelexporte-verdoppeln-article15450071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45