ISIS confirmă moartea lui “John Jihadistul”

Dschihadi-JohnMohammes Emwasi, pe numele său de cod “John Jihadistul”, a fost o figură foarte cunoscută a miliției teroriste ISIS. În luna noiembrie a anului trecut armata americană a anunțat că l-ar fi omorât într-un atac cu dronă. Iar acum teroriștii confirmă moartea acestuia.

Miliția teroristă Stat Islamic a confirmat moartea renumitului terorist “John Jihadistul”. O dronă ar fi atacat pe data de 12 noiembrie o mașină în care acesta se afla, în orașul Al-Rakka din estul Siriei, iar teroristul a decedat. Anunțul a fost făcut prin intermediul revistei de propagandă Dabiq. Un purtător de cuvânt al Pentagonului a explicat la o zi după atac că aproape sigur teroristul a decedat. Cu toate acestea, până în prezent a lipsit o confirmare finală.

“John Jihadistul” este una dintre cele mai cunoscute figuri ale grupului extremist sunit. Extremistul originar din Kuweit, pe numele său real Mohhamed Emwasi, a apărut pentru prima dată în clipul decapitării jurnalistului american James Foley din august 2014. Bărbatul apărut în clip a fost mascat pe tot parcursul acestuia și vorbea engleză cu un accent londonez.
Dabiq îl prezintă pe Emwasi ca fiind un martir, dedicându-i un articol de trei pagini. El a luptat încă din anul 2012 în războiul civil sirian, unde el s-a alăturat inițial frontului Nusra, ramură a rețelei teroriste Al-Qaeda. Deși organizația are aceeași ideologie despre jihad ca și IS, acesta s-a decis în favoarea miliției teroriste. Emwasi a fost unul dintre primii care au părăsit frontul Nusra.

În același timp ISIS a dezvăluit pentru revistă numele și fotografiile a nouă atacatori care ar fi fost implicați în luna noiembrie în atacurile teroriste de la Paris. Este vorba despre patru francezi, trei belgieni și doi irakieni. În cadrul atacurilor au fost ucise atunci 130 de persoane. Au decedat și cei șapte atacatori.

http://www.n-tv.de/politik/IS-bestaetigt-Tod-von-Dschihadi-John-article16805726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =