Israel anunță măsuri agresive

55206082

În nouă luni au fost uciși 35 de israelieni prin mai multe atacuri puse la punct de palestinieni. Peste 220 de palestinieni au fost și ei uciși în urma atacurilor. Vineri a decedat de asemenea și un tată al unei familii israeliene. Premierul israelian Beniamin Netanyahu contraatacă.

După noi atacuri mortale ale palestinienilor, premierul israelian Beniamin Netanyahu a anunțat măsuri dure în regiunea ocupată a Cisiordaniei. Acesta a declarat că se regăsesc într-o luptă continuă împotriva terorismului. Există diferite mijloace, inclusiv măsuri agresive, care în trecut nu au fost utilizate.

El a dat ca exemplu o blocadă a întregii zone din jurul orașului Hebron, care este locuită de 700.000 de oameni. Locuitorii satului Bani Naim, din care se trag mai mulți atacatori, vor fi deposedați de permisele lor de muncă pentru Israel. Armata va poziționa alte două brigade în Cisiordania, care să asigure acolo securitatea pe străzi. Așezările israeliene vor fi de asemenea consolidate.

Mii de oameni au luat duminică parte la înmormântarea unui tată de familie israeliană. Acesta a fost ucis vineri în fața ochilor copiilor săi, după ce presupuși atacatori palestinieni au deschis focul asupra mașinii sale. Mama a fost de asemenea grav rănită de incidentul ce s-a petrecut în apropiere de Hebron. Joi un palestinian a înjunhiat în somn o fetiță israeliană, incident petrecut tot în apropiere de Hebron.

 Disputele sunt provocate în special de problema dreptului la rugăciune pe Muntele Templului din Ierusalim, precum și frustrarea dată de ocupația israeliană.

http://www.n-tv.de/politik/Israel-kuendigt-aggressive-Massnahmen-an-article18106881.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 84