Israel construiește alte ziduri în Ierusalimul de Est

20073532

Pe lângă răspunsuri dure din partea forțelor armate, autoritățile israeliene se fixează pe construcția de clădiri. În Ierusalim va fi ridicat un zid care va despărți un catier israelian de unul palestinian, iar pe punctul de interes de la Muntele Templului va exista un compromis.

Având în vedere recentele violențe din zonă, poliția israeliană a început construcția unui alt zid în Ierusalimul de Est. Noua barieră dintre zona palestiniană Jabal Mukaber și cartierul evreiesc Armon Hanaziv ar putea avea potrivit datelor comunalității până la 300 de metri lungime. Va fi realizat din bucăți înalte de 2,50 metri și 2 metri lățime. O inscripție de pe aceste bucăți sună așa: “linie temporară mobilă a poliției”.

Din cartierul palestinian au fost aruncate pietre și sticle incendiare asupra cartierului evreiesc. Trei locuitori din Jabal Mukaber au ucis în două atacuri diferite trei locuitori israelieni din cartierul evreiesc, înainte ca aceștia să fie uciși de forțele de securitate. La puțină vreme după, un palestinian în vârstă de 16 ani de la un post de control din Jabal Mukaber a fost împușcat după un atac cu un cuțit asupra vameșilor israelieni.

http://www.n-tv.de/politik/Israel-baut-weitere-Mauer-in-Ost-Jerusalem-article16162901.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5