Israel și India au semnat pacte bilaterale de consolidare a relaţiilor

india-israel-tiesMinistrul Afacerilor Externe din India, Sushma Swaraj se afla într-o vizită de două zile în Israel, Palestina și Iordania. Swaraj, care a semnat o serie de acorduri bilaterale cu Israelul ignoră abil probleme spinoase. Swaraj, un politician de dreapta, este la prima vizită în regiune ca ministru de externe al Indiei anexând “mare importanță” la consolidarea legăturilor cu Israelul, în mod convențional o țară care are legături puternice cu India. Cu toate acestea, relațiile bilaterale au fost până în prezent limitate în mare parte la apărare, în timp ce legăturile politice au fost în mod tradițional înclinate în favoarea Palestinei.

Vizita acesteia în Israel a injectat un nou impuls cooperării bilaterale în diverse sectoare, inclusiv stiintă, de apărare, agricultură și sănătate. India, de multe ori considerată a avea o influență puternică în regiune, și-a exprimat optimismul pentru o nouă etapă a relatiilor. Volumul schimburilor comerciale Israel-India a reprezentat doar 5 miliarde de dolari în 2014, deși un sfert din comerțul Indiei este cu Orientul Mijlociu.

Orientul Mijlociu rămâne una dintre prioritățile de top in New Delhi, deoarece aproape șase milioane de indieni lucreaza in diferite state , in principal in națiuni arabe producătoare de petrol. Acesta este cel mai mare număr de lucrători străini în regiune.

http://www.ibtimes.co.uk/israel-india-sign-bilateral-pacts-strengthen-ties-1538775

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =