Israelienii vor să contruiască un zid pe modelul Trump

imago66034104h

O firmă israeliană se va bucura mult dacă Donald Trump va deveni noul președinte al Statelor Unite. Pentru că specialistul în sisteme de protecție a frontierelor ar putea primi o comandă importantă.

O companie israeliană va construi cel mai probabil zidul dintre SUA și Mexic, promis de Donald Trump, candidat la președinția Statelor Unite. Aceștia au mai făcut așa ceva și în trecut, și vor mai avea ocazia să o facă și în viitor, spune Saar Koush, șeful companiei Magal Security Systems, pentru portalul de știri financiare, Bloomberg. Compania sa a ridicat, printre altele, și fortificații de frontieră în regiunea Gaza.

Donald Trump a anunțat în trecut de mai multe ori că în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale el va decreta să se ridice un zid imens între SUA și Mexic, pentru a stopa fenomenul de imigrație ilegală. Proiectul va fi plătit, după ideile sale, chiar de țara vecină. Cine crede că zidul nu va funcționa, ar trebui să-i întrebe pe cei din Israel, spune Trump.

Israel a ridicat la granița cu fâșia Gaza un sistem de securitate ce constă din garduri, ziduri, camere video, detectoare de mișcare și sisteme de monitorizare prin satelit. Țara vrea astfel să se protejeze de atacuri. Locuitorii fâșiei Gaza, controlată de Hamas, acuză Israelul că încearcă să țină populația din zonă în condiții de închisoare.

Un simplu zid între Mexic și SUA, după cum dorește Donald Trump, este considerat de firma Magal o idee strălucită. Acesta poate proteja America de imigranți ilegali și de traficanții de droguri, spune purtătorul de cuvânt Hagai Katz pentru revista The Intercept. Este necesar un sistem care să fie la fel de complex precum cel din Israel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Israelis-wollen-Trumps-Mexiko-Mauer-bauen-article18420921.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 7 =