ISRAELUL SPION?

San Jose And Its Environs

Israelul, acuzat de spionaj
SUA, din nou înt-un scandal de spionaj. De data aceasta, ea ocupă poziția de victimă. Ticăloșii se presupune că fac parte din economia israeliană iar spionajul este îndreptat spre obținerea de rezultate din cercetare ale competiției.

Spionajul israelian în SUA a ajuns, potrivit Newsweek la un nivel alarmant care depășește de departe activitățile tuturor celorlalți aliați. Rapoartele revistei în cauză s-au publicat marți. Obiectivele spionajului israelian sunt reprezentate în special de industrie și tehnologie.

Raportul spune că răspândirea acestui tip de activități este alarmant și șocant, citând doi angajați ai Congresului SUA. Ministrul de externe israelian, Avidgor Liberman a respins miercuri acuzațiile.

Newsweek a citat documente confidențiale de la audierile parlamentare privind posibila facilitare a regimului de vize pentru cetățenii israelieni. Specialiști de apărare ai comisiilor parlamentare cu privire la Justiție și Afaceri Externe au raportat că Israelul exploatează parteneriatul cu Statele Unite mult mai accentuat și într-o altă direcție decât parteneriatele similare cu Germania, Franța, Marea Britanie sau Japonia. Israelienii se folosesc de această afacere și de cooperarea întreprinderilor industriale din ambele țări.

Liebermann a declarat pentru radio-ul armatei israeliene că ei resping categoric astfel de acuzații. Este vorba doar de acuzații false și calomnie, toate acestea sunt irelevante și neîntemeiate. De asemenea ministrul israelian mai consideră că este regretabil că Statele Unite se pretează la astfel de jocuri de dezinformare.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/wirtschaftsspionage-in-den-usa-schwere-vorwuerfe-gegen-israel-a-968124.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2