ISS a ajuns la capacitate maximă de găzduire

Stația Spațială Internațională este unul dintre puținele exemple pentru o colaborare care funcționează între SUA și Rusia. Un rus, un american și un italian au sporit acum efectivele echipei. Ei vor efectua peste 250 de experimente.

La șase ore după lansarea de la spațioportul Baikonur din Kazahstan trei astronauți din Rusia, SUA și Italia au ajuns pe Stația Spațială Internațională. Cosmonautul rus Sergei Riazanski și colegii săi astronauți Randy Bresnik și Paolo Nespoli au ajuns la ora 23:54 pe stația spațială, după cum anunță autoritatea spațială americană, NASA. După deschiderea sasului cei trei rezidenți ai capsulei spațiale au fost luați în primire de actualii locuitori ai stației: comandatul rus al ISS, Fyodor Yurchikhin și astronauții americani Peggy Whitson și Jack Fisher.

Cei trei astronauți au fost purtați vineri de la Baikonur în spațiul cosmic de o rachetă Soyuz. Este prima dată din aprilie când ISS a atins capacitatea sa maximă de șase persoane. Noii membri ai echipajului vor rămâne cinci luni de zile pe acest avanpost al omenirii și vor efectua în special studii pentru a determina efectele spațiului cosmic asupra corpului uman și asupra sistemului său imunitar. În total echipajul va efectua peste 250 de experimente, anunță cei de la NASA.

Noii membri ai echipajului ISS au toți experiență în domeniul călătoriilor spațiale. Italianul Nespoli, în vârstă de 60 de ani, are un istoric de 174 de zile petrecute în spațiu, deci cea mai îndelungată experiență dintre toți cei șase. În anul 2007 el a deplinit o scurtă misiune la bordul ISS. Stația Spațială Internațională orbitează planeta Pământ la o altitudine de 400 de kilometri încă din anul 1998. Ea este finanțată în special de SUA și Rusia. ISS este unul dintre puținele exemple de colaborare plină de succes între Moscova și Washington.

http://www.n-tv.de/wissen/ISS-erreicht-Maximalbesetzung-article19959570.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 86