ISUS FULGERAT

2014_01_20_463100171_rsz_crpISUS FULGERAT

Un fulger a distrus unul din degetele statuii lui Isus din Rio de Janeiro.
Un fulger a distrus unul din degetele statuii lui Isus din Rio de Janeiro. 
Statuia lui Isus Mântuitorul din Rio de Janeiro a fost lovită de un fulger ce i-a distrus al treilea deget de la mâna dreaptă.

În timpul incidentului, oraşul Rio de Janeiro a fost cuprins de o furtună puternică ce a adus descărcări masive de electricitate. Curentul electric a fost întrerupt în multe locuinţe din oraş din cauza furtunii.

Cea mai faimoasă statuie din lume ce îl reprezintă pe Isus, se ridică la peste 700 de metri deasupra oraşului Rio şi a mai fost deteriorată la aceeaşi mână de un fulger în timpul unei furtuni în luna decembrie.

Reparaţiile au fost programate pe 21 ianuarie 2014. În 2010, atunci când statuia a fost reparată ultima dată, preţul lucrărilor de reparaţie s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de dolari.

Conform Institului Naţional pentru Cercetarea Spaţiului, monumentul înalt de 30 de metri este lovit de fulger între 3 şi 5 ori pe an şi uneori este deteriorat. Conform statisticilor, din cele peste 41.000 de fulgere ce au avut loc în timpul furtunii de joi, peste 1.100 au căzut deasupra oraşului Rio de Janeiro.

Coordonatorul Grupului pentru Electricitatea Atmosferică, Osmar Pinto Junior, a declarat pentru O Globo că în ultimii trei ani, numărul fulgerelor care au căzut în zona oraşului au crescut semnificativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 72