ITALIA CURATA

  • grosser-hoffnungstraeger-italiens-junger-regierungschef-matteo-renziRenzi face curat

Noul guvern italian intenționează să numească noi directori executivi în fruntea marilor companii de stat. Șeful guvernului promite că s-a terminat cu nepotismele.

 

Guvernul italian vrea să înlocuiască directorii de top din mai multe corporații de stat. Cum era de așteptat, banca centrală a sugerat înainte ca șefului companiei energetice Eni, Paolo Scaroni, să nu îi fie reînnoit contractul și în locul acestuia să fie numit fostul manager pentru producția de petrol, Claudio Descalzi.

 

Șeful companiei producătoare de sisteme de apărare afectată de numeroase scandaluri, Finmeccanica, ar urma să fie Mauro Moretti, ce a reabilitat cu succes compania națională a căilor ferate. De asemenea, forțe proaspete ar urma să vină și în cel mai mare furnizor energetic al Italiei, Enel. Șef ar urma să fie Francesco Starace, ce conducea până acum divizia Green Power de la Enel.

 

Noul prim-ministru italian Matteo Renzi a promis să lupte împotriva nepotismului, iar posturile de top să nu mai fie ocupate de oameni ce prestează jocuri de culise. Statul italian deține la Eni și Enel aproximativ o treime din acțiuni.

 

CEO-ul Eni Scaroni a declarat că este fericit să vadă că în locul său a fost numit Claudio. Cu toate acestea, potrivit unui raport al Wall Street Journal, atât el cât și fostul CEO Enel,  Fulvio Conti, sperau să fie selectați pentru un al patrulea mandat, acești conducători ai companiilor de stat fiind “investiți” pe o perioadă de 3 ani.

 

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/eurokrise/italien/italien-wechselt-manager-von-staatskonzernen-aus-12896546.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 60