Italia: Echipele de salvatori continuă căutările în zona hotelului lovit de avalanșă

IMG_0779
Echipele de salvatori continuă duminică operațiunile de căutare pentru găsirea celor 23 de persoane declarate dispărute după ce un hotel din centrul Italiei a fost lovit de o avalanșă masivă produsă în urmă cu patru zile, relatează DPA.

Echipele de salvatori cu acționat pe toată durata nopții trecute, a declarat într-o conferință de presă Titti Postiglione de la Departamentul de protecție civilă, adăugând că nu au fost înregistrate modificări în ce privește numărul victimelor sau persoanelor salvate.

Bilanțul avalanșei rămâne deocamdată același: 5 persoane decedate, 11 salvate și 23 date dispărute.

Echipele de salvatori folosesc unități canine și tehnologie capabilă să identifice sub dărâmături semnalul GSM emis de telefoanele mobile ale celor dispăruți, a mai spus Titti Postiglione, care a calificat intervențiile drept ”chirurgicale” pentru a evita prăbușirea altor fragmente ale structurii hotelului. Stabilimentul de patru stele, Rigopiano Hotel, aflat la 1.200 de metri altitudine în zona muntoasă a regiunii Abruzzo, a fost lovit miercuri de o avalanșă masivă, după ce marți în zona de centru a Italiei fuseseră înregistrate patru seisme cu magnitudinea 5, conform DPA.

 

IMG_0780 IMG_0781 IMG_0782

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5