ITALIA TAIE

  • agrarhilfe-mafia-540x304Italia și austeritatea UE

Italia, a treia cea mai mare economie a zonei euro poate ajunge, cu eforturi pe termen lung, din nou pe drumul cel bun spre revenire. Dar planurile premierului Renzi sunt din nou luate în vizor. Iar acestea ar putea reaprinde discuțiile privind austeritatea, spre deliciul altora.

 

Noul guvern al Italiei lucrează la o slăbire a obiectivelor bugetare ale UE. Primul ministru Matteo Renzi și ministrul economiei Pier Carlo Padoan și-au prezentat în mod clar planurile lor de economii. Ambii au declarat că se vor folosi de președinția Italiei la nivelul UE pentru a pune la încercare cerințele Uniunii Europene.

 

Renzi a declarat că se vrea mai mult ca oricând schimbarea direcției pentru Europa. Italia își va consolida însă poziția dacă își va păstra sub control finanțele. Este de așteptat faptul că Franța va depune eforturi în încercarea de a obține mai mult timp pentru obiectivele sale bugetare, beneficiind de suportul italian.

 

Renzi a enumerat propuneri pentru finanțarea cu 6,7 miliarde de euro a unui program de reducere a impozitelor. O mare parte se presupune a fi câștigată prin reduceri de cheltuieli în valoare de 4,5 miliarde de euro, spune acesta.  Restul de 2,2 miliarde de euro vor fi încasate din TVA mai mare și taxe bancare. Renzi a promis să taie și din impozitul pe venituri sau pe salarii pentru persoanele cu venituri reduse cu 80 de euro lunar.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Italien-straeubt-sich-gegen-EU-Spardiktat-article12623681.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 6