ITM BIHOR ATTN

germania-a-liberalizat-piata-muncii-pentru-anumite-categorii-de-muncitori-romaniITM BIHOR ATENTIONEAZA

                               Pentru angajații care lucrează în exterior trebuie să fie protejați în perioadele cu ger. Pentru a evita amenzi serioase angajatorii trebuie să asigure o serie de măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber ca : distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5 – 1 litru/persoană/schimb,pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare (scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător), respectiv asigurarea echipamentului individual de protecţie, ne transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor  prin directorul sau executiv al ITM, dl Marius Rotar.

                               De asemenea ne reamintește că dacă se înregistrează temperaturi sub -20° C (sau temperaturi care corelate cu condiţii de vânt intens pot fi echivalate cu acest nivel), ele sunt considerate temperaturi scăzute extreme potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 99/2000si daca  se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv, „angajatorii care nu pot asigura condiţiile de mai sus, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii salariaţilor, vor lua măsurile  legale precum reducerea programului de lucru sau întreruperea colectivă a lucrului”.

——————————————Evident ca frigul nu se poate atenua cu bautura, ca in zambetul urmator:

regular_smile

 

O profesoara a cerut clasei sale de elevi sa isi intrebe fiecare parintii care este cea mai relevanta poveste a familiei sale si care are o morala la sfarsit, iar apoi urmand ca a doua zi fiecare dintre ei sa spuna povestea in clasa.

A doua zi, in ora respectiva, Cristian a dat urmatorul exemplu:

– Tatal meu este fermier si crestem gaini. Intr-o zi am mers la piata cu o gramada de oua asezate intr-un cos de nuiele impletite,cos asezat pe scaunul din fata al camionului. La un moment dat camionul a lovit o groapa iar cosul a cazut de pe scaun si toate ouale s-au spart. Morala povestirii este sa nu iti pui niciodata toate ouale intr-un singur cos.

– Foarte bine, spuse profesoara.

Urmatoarea a fost Maria care incepuse sa povestesca:

– Si noi suntem fermieri. Aveam 20 de oua care trebuiau sa fie clocite dar numai 10 puisori au iesit. Morala este sa nu iti numeri gainile inainte de a fi clocite ouale

– Foarte bine” replica din nou profesoara, multumita de ce auzise pana aici..

Urmatorul a fost Horia care a inceput si el povestea sa:

– Tatal meu mi-a povestit despre matusa Ana… Matusa Ana era inginer de aviatie in razboi iar avionul ei a fost lovit. A trebuit sa aterizeze fortat pe teritoriul inamic si tot ce avea la ea era o sticla de palinca,o pusca si o sabie.

– Continua, spune profesoara intrigata.

– Matusa Ana a baut toata palinca pentru a se pregati…apoi a aterizat in mijlocul a 100 de soldati inamici. Ea a omorat 70 dintre ei cu mitraliera pana s-au terminat gloantele. Apoi a mai omorat 20 cu sabia pana lama s-a tocit. Pe ultimii 10 i-a omorat cu mainile goale.

– Dumnezeule mare, spune profesoara ingrozita, si care ti-a zis tatal tau ca este morala?

– Stai departe de matusa Ana cand e beata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21