ITM GERMAN

Netto-2

Contracte de muncă ilegale
Presiunea concurenței din comerțul cu amănuntul determină de multe ori companiile să fie inventive în atragerea forței de muncă. O modalitate populară de a comasa costurile forței de muncă este așa-numitul contract de muncă. Dar nu întotdeauna lucrurile sunt făcute bine.

Operatorul supermarket-urilor Netto Marken – Discount din Regensburg și procurorul general de la Regensburg s-au întâlnit pentru a judeca plângeri privind contracte de muncă controversate. Netto trebuie să plătească către stat 7,5 milioane de euro ce constituie, printre altele, contribuții la fondurile de asigurare sociale, conform unui raport confirmat de procuratură.

Suma de 4,4 milioane de euro a fost impusă anterior de către trezoreria statului. Această sumă este datorată de companie statului, potrivit procuraturii, datorită unor contracte de muncă ilegale întocmite de aceasta. Peste 3,1 milioane de euro sunt datorați potrivit procuraturii sistemului de securitate socială. Compania nu a comentat cu privire la procesul de solicitare.

În ianuarie 2012 au fost cercetate de autorități peste 450 de centre logistice, birouri și locuințe particulare ale liderilor operatorului supermarketurilor. Obiectivul anchetei a fost să identifice dacă într-adevăr compania a întocmit contracte ilegale de muncă în special pentru muncitorii din centrele de logistică sau halele lanțului de supermarketuri. Potrivit procurorului, ocuparea forței de muncă actuală nu corespunde cu conținutul contractelor încheiate de Netto.

În mod specific, este vorba despre contractele dintre companie și muncitorii din depozite ce au fost angajați în distribuția produselor, între anii 2007-2013.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Verfahren-wegen-Lohndumping-beigelegt-Netto-zahlt-Millionenbusse-article12873291.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =