ITM LA NIVEL INALT..-:)

IMG_7327 copy

ITM LA NIVEL INALT

A fost o desfatare intelectuala deosebita, intilnirea la nivel inalt intre conducerea FPB si ITM Bihor. Seful ITM dl MARIUS ROTAR s-a aratat foarte deschis la propunerea organizatiei patronale cu cea mai mare vechime din Bihor.

Teme precum, incunostintarea patronilor cu noile hatisuri juridice, politica ITM de a avertiza mai mult decat a amenda, obiectivizarea echipei de control care va fi mereu formata din doi inspectori si nu unul, precum si marea problema a educatiei muncii cinstite si eficiente versus cea la negru, au fost obiective dezbatute pe durata a 90 de minute dar nu ca in fotbal ci ca la un sfat al celor, pentru care expierenta traita e mai consistenta decat cea care va veni.

Viitorul colaborarii FPB/ITM s-a conturat prin stabilirea de comun acord a doua intilniri anuale de continut util angajatilor si angajatorilor.

Mai jos comunicatul oficial FPB semnat de EUGEN ANTAL PR FPB:

COMUNICAT DE PRESĂ 14.01.2014

ALB SAU NEGRU?

O delegaţie a Federaţiei Patronilor Bihor a avut azi 14.01.2014 o întâlnire cu directorul ITM, dl. jr. MARIUS ROTAR la sediul acesteia din str. Armatei Române pentru a creiona perspectiva unor activităţi comune, de sprijin reciproc. Astfel, pe fondul intensificării comunicării instituţionale dintre ITM şi FPB, avem nădejdea că vom contribui împreună la  reducerea muncii la negru în judeţul Bihor şi la eliminarea cazurilor de amenzi transformate in avertisment de către judecători.

Cum vom face asta? 

În primul rând prin implicarea juristului ITM care va lămuri periodic hăţişul legislativ, informând şi educând patronii prin organizaţiile patronale şi cu ajutorul presei despre noile reglementări din domeniul muncii, securităţii la locul de muncă şi a drepturilor angajaţilor, inclusiv de natură salarială.

În al doilea rând, prin cel puţin două întâlniri de lucru pe an, la care să se discute noile probleme ce pot apare în relaţia dintre angajaţi şi angajatori, respectiv angajatori – ITM. De această abordare se vor bucura toţi membri FPB care vor găsi cadrul reglementat în care să poată escalada orice problemă privind relaţiile de muncă.

În al treilea rând, prin consilierea angajaţilor referitor la drepturile şi obligaţiile ce le revin în relaţiile contractuale şi riscurile la care se expun lucrând la negru, nu la alb.

Una din propunerile pertinente a fost de asemenea ca în cadrul controalelor să nu neglijeze eventualitatea de a se participa în doi, nu de unul singur.

——————————————————————————————————————————————————————————

 

Si pentru ca v-am obisnuit cu un zambet sinergic cu aceasta stire, cel ce urmeaza e mai lung, dar merita citit.

——————————————————————————————————————————————————————————-

regular_smile

Un italian angajeaza 3 romani sa-i vopseasca gardul care imprejmuia casa. Dis-de-dimineata, inainte de a pleca la serviciu, italianul le da celor 3 instructiunile:
– Aveti aici 3 galeti de vopsea care va vor ajunge sa vopsiti tot gardul. In bucatarie e mancare, cand o sa vi se faca foame, va puteti servi. Aaa, era sa uit. Ati vazut calul pe care il tin inchis in spatele curtii? Sa nu cumva sa lasati poarta deschisa sa scape de acolo ca nu stiu ce fac cu voi. S-a inteles?
– Am inteles, sefu, raspund romanii intr-un glas. Pleaca italianul, iar romanii se apuca de treaba. Nu dupa mult timp, unul din ei zice:
– Ma, mie mi s-a facut foame, hai sa vedem ce are asta de mancare! Bucataria italianului, plina de bunatati. Dupa un ospat pe cinste, romanii cauta si ceva de baut, dar nu gasesc decat apa si suc. Atunci, unul dintre ei zice:
– Ma, stiu eu cum sa facem rost de bautura. Mergem si vindem o galeata de vopsea, cumparam bautura, iar vopseaua ce ramane o mai diluam, o mai “lungim” si terminam noi gardul. Dupa ce au baut s-au apucat de vopsit, dar cand mai aveau vreo 3 m din gard se termina vopseaua.
– Acum ce facem? De unde luam vopsea? Italianul o sa-si dea seama ca noi am luat-o…
– Ma fratilor, las’ pe mine, zice unul mai istet, ca stiu eu cum facem. Mai strangem putina vopsea pe pensula si dam pe botul calului, iar cand va veni italianul ii vom spune ca acesta a scapat si a mancat-o. Zis si facut.

Pe seara, ajunge si italianul acasa.
– Ma, ce-ati facut cu vopseaua? Eu am calculat la fix si trebuia sa va ajunga.
– Sefu’, ne pare tare rau, dar a scapat calul si a mancat-o.
La auzul acestor vorbe, italianul intra in casa, ia pusca si nici una nici doua, impusca bietul cal. –
Dom’le, ce ai facut, pentru o galeata de vopsea ai omorat saracul animal? Iti cumparam noi alta…
– Ba fratilor, vedeti voi casa asta? Tot cu romani am facut-o. Da-l in m..a de cal, ca mi-a mai mancat 30 de saci de ciment, 800 de caramizi si 4 grinzi….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 74