Iubită în realitate virtuală de la japonezi

Știm deja că legătura dintre realitatea virtuală și cea augmentată este destul de strânsă, iar instrumente precum Unity fac în așa fel încât portarea unor aplicații între cele două platforme să se facă relativ fără obstacole. Dar există și anumite lucruri care se întâmplă în mediul VR care nu ar trebui să treacă la AR.

Un exemplu ar fi VR Kanojo, o aplicație care oferă utilizatorilor o prietenă virtuală cu care aceștia interacționează în moduri relativ deranjante. Luna aceasta IVR din Japonia a lăudat o versiune AR a VR Kanojo, numită evident AR Kanojo (kanojo = prietenă în limba japoneză). Un preview video al AR Kanojo a fost postat pe YouTube și după cum vă așteptați deja, aplicația plasează o fată virtuală japonez în medii reale, fiind prezentată râzând, făcând cu mâna și prezentând surprize în diferite momente de interacțiune.

Nu este încă foarte clar din informațiile de pe site modul în care aplicația AR va funcționa, dar dacă urmărește aceeași formulă ca și versiunea VR, atunci are obiectivul de a-i face pe bărbații fără parteneră mai puternici și mai puțini singuri, nu pare un lucru de care domeniul AR ar avea nevoie acum.

https://youtu.be/ygPynt5j-mQ

Sigur că este inevitabil să nu vedem și aplicații AR orientate spre sex, precum există deja și aplicații VR de acest gen, dar VR îi desprinde pe utilizatori de restul lumii, îi lasă într-un spațiu privat unde interacțiunile cu prietena virtuală pot să aibe loc în intimitate. Portarea unei asemenea aplicații într-un mediu dinamic compus din elementele mediului înconjurător ar da naștere unor situații cel puțin ciudate.

https://augmented.reality.news/news/japans-vr-girlfriend-is-coming-augmented-reality-creep-us-out-real-world-0183060/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3