Ivorienii deschid prima lor fabrică de ciocolată

Kakaoanbau

Ivorienii deschid prima lor fabrică de ciocolată

Boabele de cacao sunt cea mai mare marfă de export din Coasta de Fildeș. Ivorienii sunt responsabili pentru peste o treime din recolta de boabe de cacao de la nivel mondial. Dar până acum ei înșiși nu știau cum arată ciocolata. Dar asta ar trebui să se schimbe odată cu noua fabrică și cu noua linie de asamblare.

Coasta de Fildeș, cel mai mare producător de cacao, are prima ei fabrică de ciocolată. Președintele Alassane Quattara a inaugurat fabrica ce va produce ciocolată, nuga și pudră de cacao pe linia industrială din Abidjan. Deși producția de cacao din această țară vest-africană este cel mai important factor economic timp de decenii, ciocolata nu prea a fost consumată în această regiune a lumii. Doar câțiva mici ciocolatieri din metropola Abidjan oferă clienților înstăriți ciocolată la prețuri ridicate.

Acest lucru ar trebui să se schimbe odată cu noua fabrică. Quattara a spus după un tur al noii fabrici că s-a dorit ca țara să fie capabilă să producă ciocolată pentru ivorieni, africani și în special pentru Africa de Vest. Coasta de Fildeș produce peste 35% din recolta globală de cacao și exportul a stabilit un record anul trecut la 1,7 milioane de tone.

Dar prelucrarea de cacao s-a făcut până în prezent doar în străinătate. În fabrica de ciocolată care a costat aproximativ șase milioane de euro, pot fi acum transformate boabele de ciocolată în peste 10.000 de tone de ciocolată direct în țara de origine a boabelor de cacao.

Cacao, aurul maro pentru Coasta de Fildeș este responsabilă pentru 22% din produsul intern brut și peste jumătate din valoarea exporturilor. Potrivit Băncii Mondiale, afacerile cu cacao oferă de asemenea două treimi din toate locurile de muncă și venituri. Potrivit cuvintelor secretarului Jean-Louis, oamenii din țara sa vor avea acum mai mult acces la un produs care vine din propria lor țară și care este vândut în întreaga lume, dar a fost până acum interzis.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ivorer-eroeffnen-ihre-erste-Schoko-Fabrik-article15124341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 98