Jaful secolului în Germania. A dispărut Marea Frunză de Arţar, cea mai mare medalie de aur din lume


Jaf de 3,7 milioane de euro. Spărgătorii au pătruns în Muzeul Bode din Berlin şi au furat Marea Frunză de Arţar, cea mai mare medalie de aur din lume. Are 100 de kg şi e din aur pur.

Jaful a avut loc în zori. Hoţii au pătruns în clădire şi au reuşit să deschidă caseta în care era ţinută Marea Frunză de Arţar. Poliţia afirmă că moneda era ţinută într-un loc super securizat. Cum a fost posibil jaful? Deocamdată e un mister.

Medalia a fost realizată în 2007 de Monetăria Regală din Canada, în serie limitată. Are imprimată pe una din fețe profilul reginei Elisabeta a II – a, iar pe cealaltă, frunza de arţar a Canadei. Marea Frunză de Arţar figurează în cartea recordurilor – este cea mai mare monedă de aur din lume.

Furtul a fost descoperit după ce a fost găsită o scară în apropierea liniei ferate din vecinătatea muzeului. Poliţia încearcă să descopere cum au pătruns hoţii în clădirea situată în Insula Muzeelor şi aflată la doar o sută de metri de locuinţa cancelarului german, Angela Merkel.

The Royal Canadian Mint’s (RCM) 100-kg 99.999 percent pure Gold Maple Leaf coin is displayed during a reception at the Canadian Embassy in the Emirati capital of Abu Dhabi on February 10, 2008. The coin, valued at one million dollars, is certified by the Guinness Book of World Records as the largest gold coin in the world. AFP PHOTO/Karim SAHIB / AFP PHOTO / KARIM SAHIB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 65 =