Jaguar E-Type electric confirmat pentru producție

Jaguar E-Type Zero

Datorită cererii tot mai mari, Jaguar a anunțat recent că modelul electric E-Type Zero pe care l-a arătat sub formă de concept acum un an va intra în faza de producție. Mașinile nu vor fi construite de la zero ci vor reprezenta conversii ale versiunilor actuale de E-Type, efortul fiind depus de Jaguar Land Rover Classic.

Anunțul a sosit înaintea dezvăluirii celui de-al doilea concept E-Type, acest fiind finisat cu bronz și programat pentru dezvăluire la The Quail: A Motorsport Gathering în Monterey, California. Conceptul original era de culoarea albastrul cerului. Poate vă amintiți de el de la nunta din mai a Prințului Harry și a lui Meghan Markle.

Jaguar Land Rover Classic acceptă comenzi și se așteaptă ca livrările să înceapă pe la mijlocul anului 2020. Prețurile și specificațiile finale vor fi confirmate, dar conceptul oferă indicii cu privire la ceea ce ne putem aștepta.

Va fi echipat cu o baterie de 40 de kilowați-oră, pe bază de litiu-ion și un motor electric de 295 de cai putere, toate acestea fiind îmbrăcate în silueta sexy a seriei E-Type. Va mai oferi o autonomie relativ ridicată de 280 kilometri care este posibilă datorită înălțimii reduse a mașinii, cuplată cu forma alunecoasă. Mare parte din hardware vine de pe SUV-ul electric Jaguar I-Pace.

Bateria este montată sub capotă și este amplasată în fața motorului electric, care la rândul său ocupă locul unde s-ar fi aflat în mod normal transmisia. O cutie de viteze reductoare cu o singură treaptă și un reductor suplimentar transmit puterea la diferențial și sistemul final de rulare.

Faptul că s-a folosit un propulsor electric cu dimensiuni și greutate asemănătoare cu cele ale motorului pe benzină înseamnă că structura mașinii, inclusiv suspensia și frânele și caracteristicile de condus nu s-au schimbat. Iar întregul proces de conversie este reversibil.

https://www.motorauthority.com/news/1118388_jaguars-electric-e-type-confirmed-for-production

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 9 =