Jaguar I-Pace 2019 va fi lansat înainte de Salonul Auto de la Geneva VIDEO EXTREME TEST

Jaguar Land Rover a avut o pătrundere extrem de târzie pe segmentul automobilelor electrice de lux, dezvăluind abia la Salonul Auto de la Los Angeles din 2016 planurile sale de a forma o mașină-concept pentru acest segment.

Dar acum are planuri de a lansa foarte curând, în doar câteva săptămâni, ceea ce va fi cel mai probabil versiunea 2019 a Jaguar I-Pace, un crossover electric. Data exactă a lansării va fi fixată cel mai probabil în jurul datei de 1 martie 2018.

Asta este cu doar câteva zile înainte de deschiderea Salonului Auto de la Geneva, unde SUV-ul electric I-Pace își va face debutul formal către public. Spre deosebire de SUV-ul electric Audi e-tron, care este de așteptat să se lanseze de asemenea formal la Geneva, designerii I-Pace au folosit arhitectura electrică dedicată pentru a alungi cabina și pentru a scurta botul mașinii.

Astfel că primul Jaguar complet electric din istorie se încadrează cel mai bine în segmentul unui crossover compact, spune compania, dar oferă un volum al cabinei mai apropiat de ceea a unui SUV de mărime medie, deși nu va avea un al treilea rând de scaune.

Un pachet de baterii de 90 kilowați-oră amplasat în podeaua de la I-Pace este de așteptat să ofere o autonomie de 350 de kilometri. Automobilul este propulsat de o pereche de motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă, ce totalizează peste 400 de cai putere și un cuplu motor de 700 de Nm.

 

Testarea automobilelor electrice pe vreme de iarnă este importantă pentru că temperaturile reduse pot reduce substanțial abilitatea bateriilor de a livra putere. Temperaturile la locația de test din Suedia au atins chiar și -40 de grade Celsius. Jaguar spune că sistemul de precondiționare integrat în I-Pace va păstra bateriile în cea mai bună stare pentru a livra performanță, autonomie sau comfort în habitaclu, atât în condiții de temperaturi ridicate cât și foarte scăzute.

https://www.greencarreports.com/news/1115083_2019-jaguar-i-pace-to-debut-in-geneva-cold-weather-testing-video-released

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =