Jaguar I-Pace se va alătura flotei electrice de la Waymo

Producătorul britanic de automobile JaguarLand Rover și compania de transport Waymo au declarat recent că vor vinde împreună mașini cu tehnologia autonomă de la Google pentru circa 20.000 de unități din noul Jaguar I-Pace complet electric, care vor fi folosite într-un serviciu de automobile autonome începând cu 2020.

În timp ce veștile de săptămâna trecută s-au concentrat total pe accidentul fatal al unui Volvo convertit de cei de la Uber pentru activități autonome, aparent cu măsurile de siguranță ale Volvo fiind dezactivate, producătorii și alte companii continuă să facă planuri pentru a extinde flota de test și pentru drive-test-uri cu mașini autonome.

Waymo va monta cei mai noi senzori ai săi pe modele electrice de Jaguar și le va pune în uz ca o primă ofertă într-un serviciu de taxiuri autonome. Anunțul este o cascadorie pentru Jaguar, un producător minuscul în comparație cu “troika” luxului german formată din Audi, BMW și Mercedes-Benz.

Compania britanică i-a bătut pe toți trei atunci când a lansat versiunea de producție a primului său vehicul electric pe baterii, cu autonomie extinsă, cu ocazia Geneva Auto Show, iar primele livrări vor avea loc deja din aceastaă vară. Crossover-ul electric I-Pace va fi construit în Austria cu contractorul Magna, în locul multiplelor fabrici marca Jaguar sau Land Rover din UK, Europa de Est sau China.

https://www.greencarreports.com/news/1115960_jaguar-i-pace-electric-car-to-join-waymos-self-driving-car-fleet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =