Jaguar Land Rover între electric și V8

Cu I-Pace ca SUV electric, Jaguar Land Rover a prezentat la IAA un mesaj important în direcția electromobilității. Prin Discovery SVX compania alege să facă senzație cu vechiul motor V8.

În urmă cu câteva luni Land Rover a lansat pe piață o nouă formă a SUV-ului Discovery. Acum britanicii se folosesc de târgul IAA pentru a prezenta inițiativa lor în domeniul electromobilității, începând cu modelul I-Pace. După cum promit producătorii germani de automobile premium, din anul 2020 fiecare model nou va fi electrificat. Cu toate acestea, potrivit directorului executiv de la Jaguar Land Rover, Ralf Speth, acest lucru nu înseamă că toate modelele vor fi alimentate exclusiv de baterii. Printre acestea se vor număra și hibride plug-in sau de tip mild-hybrid. Automobilele care sunt destinate utilizării pe distanțe lungi vor folosi în continuare o soluție modernă și extrem de eficientă între motorul electric și unul diesel sau pe benzină.

Speth știe de asemenea, la fel ca și colegii săi, că totul se poate face doar cu infrastructură potrivită și prin atragerea interesului individual al oamenilor. Sunt foarte puțini clienți care să conducă 500 de kilometri pe zi sau mai mult. Pentru restul trebuie create oferte noi, spune directorul Jaguar. Și de asemenea posibilitățile tehnice sunt în general diversificate. Chiar și motorul diesel are un viitor, spune Speth. Acesta este unul într-adevăr limitat, dar tehnologia diesel nu va dispărea peste noapte. Nici sistemele de propulsie pe bază de turbine de gaz nu este exclus să le mai vedem ceva vreme prin preajmă.

Cu ocazia sărbătoririi a 75 de ani de existență a companiei, britanicii au prezentat în 2010 un studiu sub denumirea de C-X75. Deja de atunci un acumulator litiu-ion putea să ofere o autonomie de 110 kilometri unei mașini electrice. Apoi s-au mai adăugat două mici turbine pe gaz, care pot să producă la o turație maximă de 80.000 de rotații pe minut la fel de mult curent cât îi era necesar unui automobil compact să parcurgă alți 900 de kilometri. Mobilitatea viitorului nu va fi deloc plictisitoare, crede CEO-ul și se uită cu entuziasm către versiunea de curse a modelului I-Pace, care a fost expusă la Frankfurt vopsită în albastrul cerului.

http://www.n-tv.de/auto/Jaguar-Land-Rover-zwischen-Elektrik-und-V8-article20030259.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2