Jaguar se electrifică complet

Din anul 2020 fiecare nou model de la Jaguar sau Land Rover va beneficia de cel puțin un sistem parțial electric de propulsie. I-Pace va intra în producția de serie deja de anul viitor, acesta fiind primul SUV complet electric dezvoltat de companie. Dar britanicii se uită atât spre trecut cât și spre viitor.

În comparație cu concernele-gigant de la Wolfsburg, Detroit sau Toyota City, mărcile britanice de tradiție – Jaguar și Land Rover – sunt mici jucători de nișă, care au vândut anul trecut mai puțin de 600.000 de automobile. Cu toate acestea, nu există nici o firmă britanică ce să cheltuie mai mulți bani pentru cercetare sau dezvoltare. Directorul executiv Ralf Speth, care își are originea în apropiere de Nürnberg, deschide show-ul de performanță al inginerilor săi cu brațele deschise. Primul TechFest de la Jaguar Land Rover, care este conceput pentru a atrage londonezii în apropierea centrului, prezintă modele și idei din trecut, din prezent sau din viitor.

Speth a anunțat că din anul 2020 fiecare model nou de la Jaguar sau Land Rover va beneficia de o propulsie cel puțin parțial electrică pentru clienții interesați. Poate fi vorba despre un model pur electric, sau o variantă hibrid între un motor electric și unul cu ardere internă dar cu acumulatorul încărcabil de la priză (plug-in). În ofertă compania va avea și vehicule cu tehnologie “Mild-Hybrid”, care oferă un motor electric care este destinat doar ca suport pentru motorul clasic, iar automobilul poate rula complet electric doar câțiva metri.

În Londra este vorba și despre unul dintre cei mai cunoscuți clasici cu capul Jaguarului sub formă de logo. E-Type din 1968, un sportiv cu două locuri și cu o capotă aproape nesfârșită precum și ornamente interioare veritabile, demne de un roadster adevărat. Specialiștii departamentului clasic de la Jaguar au pus tot ce au avut ei mai bun din domeniul New Age. Prezintă un motor electric de 300 cai putere, care este alimentat de la o baterie litiu-ion. Întreg ansamblul este amplasat acolo unde cândva trona un motor cu cilindrii. Comparativ cu originalul, doar tabloul de bord a fost prevăzut cu instrumente moderne, iar farurile au acum tehnologie LED.

http://www.n-tv.de/auto/Jaguar-elektrisiert-sich-vollends-article20023872.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =