Jamie Oliver capitulează în fața Brexit

imago74189082h

Doar până la sfârșitul lunii martie vor mai funcționa restaurantele starului britanic Jamie Oliver. Apoi activitatea în cele șase filiale ale lanțului său de restaurante cu specific italian va fi sistată. Directorul companiei spune că votul Brexit este responsabil.

Starul britanic Jamie Oliver a spus într-un interviu ce a avut loc înaintea finalului de an că nu este speriat de Brexit, pentru că este de părere că nu va avea nici un efect. Acum starul în vârstă de 44 de ani și tată a cinci copii spune că va închide definitiv cele șase restaurante de pe insulă.

Ca motiv pentru decizie directorul lanțului, Simon Blagden, a menționat votul Brexit, împreună cu presiunea și incertitudinea tot mai mare față de afacerile de acest gen. Britanicii au votat la sfârșitul lunii iunie 2016 pentru o ieșire a țării lor din UE. Oliver s-a opus mereu în mod vehement despărțirii de UE.

Numărul resturantelor ce vor fi închise este cu toate acestea redus, dacă stăm să ne gândim că lanțul mai deține alte 42 în restul Marii Britanii. Dar anunțul a provocat însă surprindere, pentru că într-un alt interviu Oliver a ridicat problema angajaților străini, care s-ar putea trezi expulzați brusc în țara lor de origine, spunând că nu crede că așa ceva ar fi posibil.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Jamie-Oliver-kapituliert-vor-dem-Brexit-article19489881.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =