Japonezii cumpără Pilsner Urquell

img_0195

O berărie japoneză cumpără mărci renumite de bere din Europa și își extinde astfel afacerile din străinătate. Nu doar renumita marcă Pilsner Urquell își schimbă proprietarul, chiar și un vechi brand polonez va fi finanțat pe viitor de asiatici.

Berăria japoneză Asahi cumpără mărci de bere din Europa de Est ce aparțin de noul concern Anheuser-Busch Inbev, pentru suma de 7,3 miliarde de euro. Tot de acesta aparțin mărcile Pilsner Urquell în Cehia, Tyskie și Lech din Polonia precum și Dreher din Ungaria, a anunțat marți compania.

Cea mai mare afacere străină din istoria concernului va fi încheiată cel mai probabil în prima jumătate a anului 2017. Acest lucru permite o creștere susținută în Europa, motivează Asahi această achiziție. Pentru acționari preluarea nu a prins bine: cursul acțiunilor Asahi a pierdut aproape cinci procente.

Vânzarea de beri în Europa de Est este în acord cu mega-fuziunea din industria berii, dintre AB Inbev și SAB Miller. Pentru a-și asigura acordul autorităților de supraveghere, ambele concerne se separă de aceste participații. SAB Miller a vândut deja către Asahi mărcile Peroni din Italia și Grolsch din Olanda.

Japonezii creează în prezent 16% din vânzările lor în străinătate. Prin achizițiile din Europa de Est cota va crește la 25%. Pe piața autohtonă creșterea a încetinit în ultima vreme.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japaner-kaufen-Pilsn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45