Japonezii preiau DMG Mori Seiki

47038100

Japonezii preiau DMG Mori Seiki

Producătorul de mașini-unelte de la Bielefeld, DMG Mori Seiki va fi preluat de partenerul său japonez. De fapt, fuziunea este prevăzută să se realizeze până în anul 2020. Decizia este surprinzătoare, iar acțiunile au urcat la un nivel record.

Anii de cooperare se transformă mai devreme decât era de așteptat într-o fuziune. Producătorul de mașini-unelte de la Bielefeld DMG Mori Seiki, cunoscut anterior ca Gildemeister va fi preluat de partenerul său japonez. Compania cu același nume, DMG Mori Seiki Co Ltd are ca scop participarea cu peste 50% în cadrul companiei conform ofertei prezentate miercuri seara.

Japonezii oferă 27,50 euro pe acțiune, în numerar. Aceasta reprezintă o primă de paroximativ 28,65% față de prețul mediu al acțiunilor DMG Mori Seiki în timpul ultimelor trei luni respectiv de 7,5% din prețul curent. Societatea Bilefeld este evaluată astfel la aproximativ 2,17 miliarde de euro. Investitorii aparent pariază pe un preț mai mare: cursul a crescut cu până la 12,3% ajungând la cifra record de 28,73 euro.

Cooperarea dintre cele două companii merge înapoi în anul 2009. Companiile lucrează strâns împreună și sunt conectate printr-o proprietate comună. Japonezii dețin aproape 25% din acțiunile de la Bielefeld. O fuziune a fost de asemenea solicitată de ambele companii, acest lucru a fost mereu subliniat.

http://www.teleboerse.de/aktien/Japaner-uebernehmen-DMG-Mori-Seiki-article14372006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4