Japonezii preiau Financial Times

RTX1LI54

Japonezii preiau Financial Times

Cotidianul britanic Financial Times este una dintre cele mai influente publicații la nivel mondial. Dar spre deosebire de alte ziare concurente FT a reușit în ultima perioadă să își mărească numărul de abonamente. În ciuda acestui fapt proprietarul vrea să renunțe la ziar.

Grupul de media japonez Nikkei a primit contractul în bătălia pentru Financial Times. Pentru suma de 844 mld de lire sterline (1,2 miliarde de euro), proprietarul britanic Pearson cedează renumitul ziar. Această informație a fost dezvăluită chiar de concern.

Nikkei a dat unei publicații economice același nume și este potrivit propriilor date, cel mai mare grup media independent din Asia. Mai multe autorități concurențiale mai trebuie să se pună acum de acord cu tranzacția. În trimestrul al patrulea al acestui an ar trebui ca tranzacția să fie încheiată.

La scurt timp înainte de anunțarea acordului, Axel Springer a anunțat faptul că nu va achiziționa ziarul. Mai multe publicații au raportat despre negocierile gigantului german de media pentru posibila preluare a ziarului.

Financial Times și-a majorat în ultimii cinci ani, potrivit datelor Pearson, numărul de abonați cu 30% la 737.000 de exemplare. Numărul abonamentelor digitale a crescut de asemenea foarte puternic, cu aproape trei sferturi dintre clienți fiind abonați digital. În anul 2014 vânzările grupului FT au fost situate la 334 milioane de lire, raportează britanicii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japaner-uebernehmen-Financial-Times-article15583621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 40