Japonezii pun ochii pe Symrise

 

3jkc2940

Japonezii pun ochii pe Symrise
În industria de arome și parfumuri se petrec în prezent o serie de preluări. Acum Symrise se mută în centru. Se presupune că producătorul japonez de condimente, Ajinomoto, are interes în Saxonia Inferioară.

Producătorul de parfumuri și arome, Symrise, este amplasat în centrul speculațiilor de preluare. Cursul bursier al  companiei a fost aruncat vineri în aer cu peste 7%, la 42.05 euro, apoi a scăzut iar.

O agenție de presă a raportat, fără a preciza sursa, că producătorul japonez de condimente Ajinomoto este interesat de compania germană Symrise. O bancă de investiții, probabil Deutsche Bank este deja pe fir pentru a aduce tranzacția pe drumul cel bun. Symrise a refuzat să comenteze asupra raportului. De asemenea, Ajinomoto a refuzat să comenteze informația. Symrise are o valoare pe piața de capital de peste 5 miliarde de euro.

Prin industria de arome și parfumuri se petrec în prezent o serie de preluări. Cu doar câteva zile în urmă, compania agricolă din SUA, Archer Daniels Midland (ADM) a anunțat că producătorii germano-elvețieni de arome, Wild Flavors vor fi înghițiți pentru suma de 2,3 miliarde de euro. De asmenea, potrivit insiderilor, Ajinomoto ar fi prezentat deja o ofertă. Nu este exclus ca Ajinomoto să se orienteze acum și spre alte locații din Europa.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japaner-werfen-Auge-auf-Symrise-article13194421.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56