Japonezii sărbătoresc Valentine’s Day cu dulciuri realizate din insecte

Un local din Tokyo a oferit, duminică, cuplurilor curajoase, dar și gurmanzilor curioși, ocazia de a încerca deserturi și băuturi noi, realizate din insecte, în avanpremiera Valentine’s Day, sărbătoarea internațională a îndrăgostiților, celebrată la 14 februarie.

Persoanele sătule de obișnuita cutie cu ciocolată au putut degusta la Duranbar, situat în zona centrală a metropolei Tokyo, un meniu divers pe bază de insecte, de la un cocteil din merișoare și gândaci de apă dulce până la viermi caramelizați cu alune. De asemenea, smântâna de pe anumite deserturi a fost realizată din fluide interne ale gândacilor giganți de apă dulce din Thailanda, apreciați pentru gustul lor dulce. ”Sunt crocanți precum pielița nucilor și merg bine cu ciocolata”, a declarat Sayumi Makino, în vârstă de 20 de ani pentru Reuters Television.

Deși insectele sunt frecvent întâlnite în unele dintre meniurile locale, gândacii nu reprezintă un ingredient comun în Japonia.

Yuta Shinohara, organizatorul evenimentului, a declarat că și-a dorit să promoveze cultura alimentației alternative. ”Iubesc insectele și cred că e chiar amuzant să le mănânci”, a spus studentul adăugând că acestea pot fi și o variantă alternativă de alimentație.

Insectele pot fi o sursă de hrană bogată în grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Compoziția acizilor nesaturați Omega-3 și șase acizi grași din viermii de făină este comparabilă cu cea prezentă în pește și mai mare decât cea din carne de vită și de porc, mai arată Reuters.

La nivel mondial, cel puțin 2 miliarde de persoane consumă insecte și peste 1.900 de specii au fost utilizate în alimentație, potrivit FAO. Organizația a precizat că entomofagia ar putea juca un rol-cheie în ceea ce privește securitatea alimentară și protecția mediului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 52 =