Japonezii și hârtia igienică

katastrophenpraeventionstag-in-japan-quot-lasst-uns-klopapier-horten-quot

Japonezii și hârtia igienică
După tsunami-ul de acum trei ani și șocul petrolului din anii șaptezeci hârtia igienică a devenit foarte rară în Japonia. Guvernul dorește să încurajeze cetățenii în prezent să facă stocuri mai mari din acest produs.

Guvernul Japoniei are o preocupare importantă: anume ca națiunea să nu mai fie prinsă cu pantalonii în vine data viitoare când se petrece un dezastru natural. Prin urmare, acesta desfășoară o campanie la nivel național cu sloganul “Faceți stocuri de hârtie igienică”. Aceasta include de asemenea o expoziție pe această temă la Ministerul Comerțului, o conferință a celor mai importante companii din industrie și nu în ultimul rând vânzarea de hârtie igienică special ambalată pentru situații de urgență.

Campania este desfășurată în colaborare cu asociația industriei lucrărilor de uz casnic, Japan Household Paper Industry Association, și este parte din programul guvernamental de aprovizionare continuă cu hârtie igienică. Contextul acestor acțiuni este faptul că disponibilitatea acestui produs indispensabil a fost foarte redusă după cutremurul și tsunami-ul din anul 2011. De asemenea după șocul petrolier din anii șaptezeci lipsa stocurilor a dus la deficite. Masakazu Kawasaki, director adjunct în cadrul ministerului pe probleme de industria hârtiei și a bunurilor de larg consum a declarat că populația este îndemnată ca în cadrul bugetului cumpărăturilor zilnice să introducă și aprovizionarea cu hârtie igienică, nu doar pentru utilizarea de zi cu zi.

Dacă japonezii reacționează în consecință și își sporesc stocul de role de hârtie igienică din toaletele lor, atunci producători de hârtie precum Oji Holding, Nippon Paper Industries sau Daio Paper ar putea primi un impuls. Vânzările de hârtie igienică au scăzut treptat din luna martie.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/japaner-sollen-toilettenpapier-horten-13126742.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =