Japonia construieşte primul parc Legoland

_75938520_144528646

Japonia construieşte primul parc Legoland
Potrivit operatorului Merlin Entertanment, un nou parc Legoland se va deschide în Nagoya, Japonia, cu deschidere pentru public în 2017. Proiectul în valoare de 32 miliarde de yeni (185 milioane lire sterline) va fi al optulea parc al companiei la nivel mondial. Merlin, operatorul principal de atractii turistice din Marea Britanie, inclusiv Madame Tussauds și Alton Towers, va investi 53 milioane de lire sterline în cadrul proiectului. Kirkbi, o companie din spatele brandului Lego, de asemenea va investi in parc.

Merlin, compania listata la Londra, care a cumpărat Legoland in 2005, a declarat că în cele din urmă a văzut potențial pentru 20 de parcuri tematice Lego, la nivel mondial. Compania va da mai multe detalii despre parcul original, Legoland din Billund, Danemarca, oferit drept un model pentru alte parcuri din întreaga lume. Este un parc tematic cu modele detaliate Lego în miniatură cu clădiri celebre și peisaje urbane din întreaga lume. Merlin opereaza deja sase parcuri din cinci țări, iar al saptelea urmează să se deschidă în Dubai în 2016.
Noua statiune Legoland din Nagoya se va afla la distanţă de două ore de Tokyo, cu un potențial de a atrage peste 20 de milioane de oameni. Proiectul va fi finanțat în comun de către societatea care deține Kirkbi, controlată de familia Kirk Kristiansen, fondatorul brandului Lego și titularului mărcii Lego.
http://www.bbc.com/news/business-28089317

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =