Japonia convoacă ambasadorul chinez

Ein-chinesisches-Kriegsschiff-und-drei-russisches-Marineschiffe-sollen-nahe-den-japanischen-Senkaku-Inseln-gesichtet-worden-sein

Japonia reacționează ofensată ca urmare a prezenței unei nave chineze de război în apropierea disputatelor insule Senkaku și cere, ca formă de protest, prezența și explicațiile ambasadorului chinez. Dar vasul chinez nu este singura apariție de acest gen.

Japonia a protestat dur împotriva prezenței unei nave chineze de război în apropierea unor insule disputate din Marea Chinei de Est. Ministrul adjunct de externe din Japonia, Akitaka Saiki a cerut o întrevedere cu ambasadorul chinez la Tokyo la primele ore ale dimineții, pentru a-i adresa acestuia un protest formal și pentru a-și exprima deosebita îngrijorare față de situație, raportează agenția japoneză de știri, Kyodo.

Este pentru prima dată când o navă chineză de război patrulează în apele din jurul insulelor japoneze Senkaku și a insulelor chineze Diaoyu. Până acum au fost zărite doar vase ale Pazei de Coastă, scrie Kyodo. După trei ore, fregata zărită de un distrugător japonez s-a retras. Ambasadorul chinez Cheng Yonghua a descris acțiunea ca fiind justificată.

Ministrul apărării din Tokyo a raportat că, nava de război chineză nu s-a aflat nici un moment în apele teritoriale japoneze. A mai adăugat însă că în aceeași perioadă au mai fost zărite trei vase rusești în aprpierea acelor insule. Marți a existat un incident între avioane de luptă chineze și unele americane deasupra Mării Chinei de Est.

http://www.n-tv.de/politik/Japan-bestellt-chinesischen-Botschafter-ein-article17893686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 + = 79