Japonia dezvăluie planurile de a reduce impozitul pe profit sub 30%

_75768014_163603823

Japonia dezvăluie planurile de a reduce impozitul pe profit sub 30%

Japonia şi-a dezvaluit planurile de a reduce impozitul pe profit a țării sub 30% în mai multe etape, incepand de anul viitor. Miscarea face parte din planul primului ministru Shinzo Abe, de a revigora economia, o promisiune făcută la preluarea mandatul în decembrie 2012.
Rata impozitului pe profit din Japonia, la 36% pentru companiile care își desfășoară activitatea în capitala Tokyo, se numără printre cele mai ridicate din lumea industrializată. Ultima miscare a fost numită de Abe “a treia săgeată”.

Primele două “ săgeți” lansate anul trecut s-au axat pe utilizarea politicilor fiscale și monetare pentru a stabiliza economia. Țara a luptat cu deflația, sau scăderea prețurilor de aproape două decenii. Dar asta se poate schimba, deoarece prețurile au crescut în ultimele luni ajutate de o crestere a impozitului pe vânzări, în luna aprilie a acestui an, la 8% de la 5%.
Aceasta fiind prima crestere a impozitul pe vânzări, din ultimii 17 ani.

Creșterile progresive ale impozitului pe vânzări sunt destinate să acopere creșterea costurilor sociale legate de îmbătrânirea populației Japoniei, în prezent deţinând una dintre cele mai mici rate ale natalitatii din lume. Primul ministru Abe, de asemenea, a promis că va termina plata orelor suplimentare obligatorii pentru muncitorii care castiga peste 10 milioane de yeni pe an (57.000 de lire sterline) și va crește procentul de manageri de sex feminin la 30% până în 2020.

http://www.bbc.com/news/business-27994913

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =