Japonia întârzie creșterea impozitului pe vânzări pana in 2019

_89850000_481699859

Japonia a amanat planurile de a ridica impozitul pe vânzări a țării până la 10%, de la nivelul actual de 8%. Majorarea fiscală trebuia să aibă loc anul viitor, dar prim-ministrul Shinzo Abe vrea să o amâne până la sfârșitul anului 2019. Abe spune că vrea să accelereze politica lui  “Abenomics”, care are drept scop de a inversa mai mult de un deceniu de deflație și de a stimula creșterea economică. Impozitul pe vânzări a fost introdus pentru prima dată în 1989, la o rată de 3%.

Creșterea impozitului pe vânzări de la 8% la 10%, a fost menit inițial să aibă loc în octombrie 2015, dar apoi a fost prognozata pentru aprilie 2017, fiind amanata chiar mai mult. Japonia se bazează foarte mult pe consumul intern, dar populația îmbătrânește și se gasesc puțini oameni care contribuie la economie.

Banca Japoniei (BOJ) a introdus o politică negativă a ratei dobânzii de -0.1% în luna ianuarie, o mișcare care i-a surprins pe mulți economiști. Introducerea retelor negative – o premiera pentru Japonia – cu scopul de creștere a cheltuielilor și a investițiilor, care ar trebui, la rândul lor sa impulsioneze creșterea economică.

Japan delays sales tax rise to 2019 – BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18