Japonia pregăteşte un buget record

Japan's PM Abe makes a speech at a New Year party hosted by the Japan Business Federation, Japan Association of Corporate Executives and Japan Chamber of Commerce and Industry, in Tokyo

Japonia pregăteşte un buget record de 800 miliarde de dolari pentru 2015-2016

Guvernul Japoniei va propune un buget record pentru anul fiscal 2015-2016 de peste 800 miliarde dolari, dar reduce dobânzile aferente creditului pentru un al treilea an, au declarat duminică oficialii guvernamentali. Al treilea buget anual propus de prim-ministrul Shinzo Abe, ajuns la putere la sfârșitul anului 2012, subliniază, de asemenea, lupta pentru a menţine costurile sociale ridicate pentru societatea în curs de îmbătrânire rapidă, în timp ce cheltuielile discretionare în domenii cum ar fi armata, cresc.

Bugetul pentru anul viitor urmează un buget suplimentar de 3,1 trilioane de yeni pentru acest an fiscal, aprobat săptămâna trecută. Abe a ridicat impozitul național pe vânzări în luna aprilie la 8 la suta, de la 5 la suta, trimiţând a treia cea mai mare economie din lume în recesiune. Acesta a amânat o a doua majorare, de până la 10 la sută, cu 18 luni pentru a aprilie 2017.

http://www.nytimes.com/reuters/2015/01/11/business/11reuters-japan-economy-budget.html?src=busln

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 63