Japonia readuce la viață prima centrală nucleară

japan-akw-sendai-540x304

Japonia readuce la viață prima centrală nucleară
Agenția nucleară japoneză a aprobat funcționarea a două reactoare din Sendai. După Fukushima, Japonia a renunțat complet la energia nucleară, iar acum apare o întoarcere radicală.

În câteva luni, Japonia ar putea produce din nou energie electrică nucleară după dezastrul de la Fukushima. La trei ani și jumătate de la teribilul accident, s-a permis readucerea la rețea, sub supraveghere, a două reactoare de la centrala nucleară Sendai, aproximativ 1000 de kilometri sud-vest de Tokyo. Pentru ca reactorul aparținând grupului Kyushu Electric Power să fie legat înapoi la rețea, trebuie să fie de acord și autoritățile locale.

Japonia a trecut de puțină vreme peste singurul an complet din 1966 fără a folosi în vreun fel energie nucleară. În aprilie, guvernul Primului Ministru Abe Shinzo a făcut o întoarcere radicală și a început să adauge din nou energia nucleară în strategia lor.

Încă nu este clar câte din cele 48 de reactoare pot fi utilizate din nou în condiții de siguranță. O decizie cu privire la dezafectarea finală a instalațiilor nucleare este încă în curs. După dezastrul de la Fukushima din martie 2011, Germania a decis să elimine treptat energia nucleară.

http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2014-09/fukushima-sendai-japan-wiederinbetriebnahme-atomstrom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 57