Japonia repornește prima centrală nucleara

Snapshot 2015-08-12 22-27-33

Japonia repornește prima centrală nucleară după dezastrul de la Fukushima

Japonia a repornit primul reactor nuclear sub noile normele de siguranță convenite în urma dezastrului de la Fukushima din 2011. Toate centralele nucleare din Japonia au fost închise treptat, după o serie de crize la centrala Fukushima declanşate de tsunami și cutremur.

Cu toate acestea, după ce a trecut noile teste de securitate, Kyushu Electric Power a repornit marţi dimineaţa reactorul numărul unu la uzina din Sendai. Cu toate acestea, există încă o nelinişte publică puternică cu privire la repornirea centralelor.

Ce s-a întâmplat la Fukushima nu se mai poate întâmpla, încrederea publicului a fost zdruncinată, relatează BBC News. Un total de 25 de centrale trebuiau să fie repornite, dar toate se confruntă cu provocări juridice din partea localnicilor din zonă.

De la închiderea tuturor centralelor nucleare, Japonia s-a bazat pentru energie pe combustibili fosili importați, dar pe cheltuială foarte mare. Guvernul a declarat că energia nucleară trebuie să fie reluată pentru a reduce atât facturile de import, cât şi creșterea emisiilor de CO2. S-a cheltuit mai mult de 100 de milioane de dolari pe montarea noilor sisteme de siguranţă la centrala Sendai.

Dar locuitorii din zonă spun că noile reglementări de siguranță nu sunt suficient de stricte, aceştia sunt îngrijorați în legătură cu potențialele pericole prezentate de vulcanii activi în regiune.

http://www.bbc.com/news/world-asia-33858350

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 8 =