JAPONIA REVINE

  • 3288F80013570A82Japonia sărbătorește “Abenomics”

Programul economic curpinzător impus de primul ministru japonez Abe începe să aibe efect. Prețurile din țară ce au fost afectate de deflație încep acum să crească, iar rata șomajului este și ea în scădere. Doar consumul stă pe loc.

Prețurile din Japonia au crescut moderat în luna februarie a acestui an, în timp ce rata șomajului s-a redus. Experții atribuie aceste fenomene așa-numitului program Abenomics, slogan al politicilor economice de stimulare a creșterii implementate de primul ministru Shinzo Abe.

Cabinetul a nunțat că prețurile de consum au crescut în baza de calcul în care produsele alimentare nu sunt luate în calcul, cu aproximativ 1,3%. Iar această creștere pune capăt încercărilor timp de 9 luni ale statului japonez de a pune capăt aprecierii monedei naționale. Creșterea este rezultatul slăbirii politicii monetare agresive de către Banca Națională, iar aceasta se situează în termenii prognozelor.

Rata șomajului a scăzut în luna februarie de la 3,7% în luna precedentă la 3,6%. S-a îmbunătățit de asemenea disponibilitatea locurilor de muncă. Raportul locurilor de muncă la solicitanți a fost de 1,05, ceea ce înseamnă că au existat 105 locuri de muncă la 100 de utilizatori. Acesta reprezintă cel mai bun nivel din vara anului 2007.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japan-feiert-Abenomics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =