Japonia vrea revoluția roboților, costume robotizate pentru o autonomie mai bună a persoanelor cu leziuni la măduva spinării

3nav4023

Japonia vrea revoluția roboților

Japonia este liderul în domeniul roboților. Dar multă vreme stadiul a rămas blocat la dezvoltarea diverselor prototipuri. Dar acest lucru ar trebui să se schimbe acum. Conducerea vrea să transforme roboții într-un motor pentru creștere economică. Și să fie folosiți cât mai mult în domeniul sănătății.

Japonia vrea să extindă masiv piața pentru roboți. În acest scop, un nou comitet de la guvern a adoptat un plan de cinci ani pentru realizarea unei revoluții a roboților. Se propune o piață dublă pentru roboții industriali, astfel ca aceasta să ajungă până în anul 2020 până la echivalentul a 9 miliarde de euro.

Piața de roboți de serviciu va fi de asemenea extinsă până la aceeași sumă, crescând astfel în valoare de 20 de ori. Japonia va deveni națiunea lider la nivel mondial în domeniul utilizării roboților în societate, spune primul ministru Shinzo Abe. În acest fel economia Japoniei ar trebui să fie de asemenea reînviată.

Până în prezent, lipsa de standarde industriale a făcut ca saltul de la prototip la succes comercial să fie mai lent. Un motiv mai este faptul că lipsește o formă de asigurare în Japonia pentru utilizarea de roboți. Dar acest lucru se va schimba acum. Profesorul Yoshiyuki Sankai de la Universitatea din Tsukuba a subliniat la un simpozion despre robotică, că în Germania se folosesc deja costume robotizate dezvoltate de către el pentru a permite o autonomie mai bună persoanelor cu leziuni la măduva spinării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Japan-will-die-Roboter-Revolution-article14380451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 78