Japonia vrea să cucerească Luna

Prima oprire este Luna apoi urmează planeta Marte. NASA vrea să construiască o stație spațială pe orbita Lunii. După China și India urmează acum Japonia, care anunță de asemenea planuri proprii pentru cucerirea spațiului cosmic.

Chiar și Japonia vrea să cucerească Luna. După cum anunță autoritatea spațială locală, obiectivul ar trebui să fie atins în anul 2030. Este pentru prima dată când Japonia anunță că intenționează să trimită un astronaut mai departe de Stația Spațială Internațională.

Japonia vrea să participe la misiunea condusă de NASA, care prevede construcția unei stații spațiale pe orbita Lunii începând cu anul 2025, ca și o stație intermediară pe drumul către planeta Marte. Tokio vrea să se asigure, prin această participare, că va beneficia de o rampă de lansare către satelitul natural al Pământului, după cum spune o purtătoare de cuvânt a autorității spațiale Jaxa.

Recent China și India au anunțat, de asemenea, că au în plan un program spațial cu misiuni ambițioase. Nimic mai prejos de planeta Marte – acesta este unul din obiectivele pe care guvernul de la Beijing le are în vedere pentru a face din China cea mai mare națiune spațială din lume. Aceștia vor ca până în anul 2020 să ajungă pe planeta Marte, iar din anul 2018 să realizeze o călătorie pe partea întunecată a Lunii, a anunțat autoritatea spațială a țării, în cadrul unei conferințe de presă. Până în anul 2030 China vrea să devină lider mondial în domeniul călătoriilor spațiale.

http://www.n-tv.de/wissen/Auch-Japan-will-den-Mond-erobern-article19915202.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 32