Jeff Bezos, patronul Amazon, ar fi plătit …în numerar 23 de milioane de dolari pentru o reședință la Washington

bezos2
Jeff Bezos, patronul și fondatorul Amazon, a cumpărat pentru suma 23 de milioane de dolari cea mai mare reședință privată din capitala Statelor Unite, potrivit Washington Post, preluat de AFP.

Publicația, aflată la rândul său în posesia lui Bezos, a indicat joi că acesta este cumpărătorul anonim al fostului Muzeu de textile din Washington, o structură de 2.500 de metri pătrați, cu o grădină de 650 de metri pătrați.

Proprietatea include două case istorice utilizate de mai mulți zeci de ani pentru muzeu. Potrivit agențiilor imobiliare responsabile cu vânzarea sa, aceasta ar fi putut fi transformată în ambasadă sau școală privată.

Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată de Forbes la 70 miliarde de dolari, ar fi plătit în numerar.

Potrivit Washington Post, care citează o sursă familiară cu tranzacția, miliardarul intenționează să își păstreze reședința din Seattle, unde are sediul Amazon, și să își folosească noua proprietate pentru perioadele în care vizitează capitala împreună cu soția și cu cei patru copii sau pentru recepții.

Proprietatea este situată în districtul Kalorama, care găzduiește numeroase ambasade și unde îi va avea drept vecini pe Ivanka Trump și pe soțul său, Jared Kushner, dar și pe Barack Obama, alături de familie.

Potrivit New York Times, reședința cuplului Kushner-Trump se întinde pe o suprafață 630 de metri pătrați. Nu se știe dacă proprietatea, evaluată la 5,5 milioane de dolari, a fost cumpărată sau este doar închiriată.

Familia Obama va plăti o chirie lunară de 22.000 pentru viitoarea sa casă cu opt camere, estimată la aproximativ 6 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80