Jido Maps a construit un “save button” pentru lumile AR persistente

Tehnologia realității augmentate se află în această poziție ciudată unde cele mai mari companii de tehnologie din lume o promovează și o laudă cu fiecare ocazie, dar ea are câteva probleme fundamentale care nu sunt deocamdată rezolvate.

Jido Maps, care tocmai a absolvit cea mai recentă clasă a Y Combinator, este alt start-up care caută să livreze tehnologiile backend necesare să ofere o experiență fundamentală impresionantă în AR. Aceștia au adunat 2,1 milioane de dolari dintr-o rundă de finanțare condusă de Khosla Ventures, cu participarea GFR Fund, Seraph Group sau Outpost Capital.

Persistența este o parte majoră din ceea ce le lipsește consumatorilor de astfel de tehnologii. Jido are în vedere ideea unui “save button” pentru lumi digitale în realitate augmentată, unde după ce utilizatorul a început să înțeleagă mediul în care să află, poate să reconstituie aceeași situație de dinaintea încheierii sesiunii, cu reținerea poziției în spațiu în acea experiență.

Ceea ce este interesant legat de retorica pe care conducerea Jido o prezintă publicului este că, compania este mai puțin concetrată pe mulțimea de puncte și pare să se orienteze mai degrabă spre structura care constituie un spațiu și pe descifrarea relației dintre obiecte și a stabili în același timp care planuri sunt permanente. Compania spune că această abordare va da în cele din urmă mai multă putere platformei în ignorarea unor anumite schimbări, deci dacă se scanează un spațiu cu oameni care se mișcă prin jur, Jido poate să îi ignore și să se concentreze pe planurile statice, fără ca totul să se destrame.

https://techcrunch.com/2018/07/19/jido-maps-is-building-a-save-button-for-persistent-ar-worlds/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 28