JOB LA 50 DE ANI

workers

Cum să îţi găseşti un loc de muncă la 50 de ani

Persoanelor de 50 de ani care îşi pierd locul de muncă le este destul de greu să îşi găsească un nou loc de muncă. Nu îţi va fi greu dacă o sa cauţi acolo unde trebuie. Renee Rosenberg, consultant în cariera persoanelor peste 50 de ani spune că unii angajatorii chiar caută persoane cu mai mulţi ani de muncă.

Chiar dacă nu mai aveţi vechiul loc de muncă, nu intraţi în depresie şi începeţi să vă căutaţi un nou loc de muncă imediat. Mulţi oamenii stau o lună-două pentru a se odihni şi nu se reorientează imediat. O altă problemă este că nu sunt siguri pe ei, nu cred că cineva îi va angaja, că vremea lor a trecut.

Renee Rosenberg îţi recomandă un exerciţiu: notează 7 rezultate pe care le ai şi de care eşti mândru. Acest exerciţiu te va ajuta să îţi creşti încrederea în tine, să te concentrezi pe abilităţile şi valorile tale. Nu ezita să comunici reţelei tale de cunoştinţe că te afli în căutarea unui loc de muncă.

De asemenea le este recomandat să fie destul de flexibili. Există şansa să nu lucrezi în domeniul tău, sau salariul să fie un pic mai mic, să nu ai facilităţile care le aveai la vechiul loc de muncă, dar aceasta este doar o probabilitate, la fel cum este şi varianta de  a găsi job-ul mult căutat.

În concluzie, depinde foarte mult dacă vei găsi repede sau nu alt loc de muncă. Depinde de care este atitudinea ta, cum abordezi situaţia, cât de deschis eşti, cât de rapid acţionezi, etc. Este foarte probabil să fie dificil, dar nu este imposibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 25