JOBURI NOI

  • 2-format3JOBURI NOI
  • Marea majoritate a întreprinderilor industriale din Germania sunt mai încrezătoare acum decât cu un an în urmă. Una din trei companii se aștepată acum ca rapoartele din industrie să prezinte o situație mai bună a afacerilor. Iar acest lucru ar trebui să aibe un impact pozitiv asupra pieței muncii.

 

În Germania industria vrea să creeze 40.000 de noi locuri de muncă în acest an, potrivit unei publicații germane. Această cifră reiese din „Raportul Industriei 2014” a Camerei de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Marea majoritate a întreprinderilor văd viitorul mai optimist acum decât cu un an în urmă.

 

Una din trei companii calculează că vor avea afaceri mai bune, citează ziarul din raportul industriei. Doar zece la sută au raportat o situație financiară negativă. Industria are potențialul de a deveni în 2014 motorul economic numărul 1.

 

Pe partea de export, așteptările au crescut. Cerera în SUA, Europa de Est și de asemenea în Asia este din nou în creștere. Zona euro nu mai este frânaă de afacerile de export, iar veștile rele în privința crizei datoriilor au rămas recent tot mai puține. Cu toate acestea, este la fel de mare riscul creat de prețurile la materii prime și energie. 63% din companiile intervievate au văzut în acestea o amenințare pentru dezvoltarea lor economică în viitor. Raportul se bazează pe un sondaj la care au participat 7800 de companii industriale.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Industrie-blickt-optimistisch-in-die-Zukunf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 39 =