Joburile londoneze de la Goldman Sachs în pericol

67581618

Banca americană de investiții Goldman Sachs nu exclude ca sediul lor de la Londra să fie micșorat. Motivul este faptul că afacerile din Uniunea Europeană ar putea deveni mai complicate odată cu retragerea Marii Britanii. Angajații ar fi mai bine să fie mutați pe continent.

Banca americană de investiții Goldman Sachs se gândește să își mute angajații din metropola bancară Londra în contextul ieșirii Marii Britanii din UE. Dacă Marea Britanie nu va putea să își păstreze accesul la piața unică europeană și dacă va fi înlăturat și actualul principiul al pașapoartelor, atunci oamenii vor trebui cu siguranță mutați către Europa continentală, spune directorul adjunct pentru Goldman Sachs Europa și Investment Banking, Richard Gnodde, pentru ziarul elvețian “Finanțe și Economie”.

Încă este neclar cum vor arăta condițiile economice de bază între Marea Britanie și UE. Britanicii vor în continuare accesul liber la piața unică europeană, ceea ce înseamnă că nu vor să existe controale la vămi, tarife vamale sau obstacole în calea comerțului. În același timp ei vor să limiteze libera circulație a persoanelor și dreptul cetățenilor UE de a ajunge pe teritoriu britanic. Iar așa ceva nu va fi acceptat niciodată de către reprezentanții uniunii.

Centrul financiar al Londrei militează în prezent pentru o păstrare a regimului pașapoartelor în relația cu Uniunea Europeană. Acest lucru ar permite băncilor care au sedii acolo să facă afaceri pe continent. În cazul în care se va renunța la acest lucru, afacerile UE vor deveni mult mai dificile pentru instituțiile financiare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Londoner-Jobs-bei-Goldman-Sachs-unsicher-article18128986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 + = 59