Jocurile politice pun presiune pe yen

Yen-Scheine

Jocurile politice pun presiune pe yen

Premierul japonez Abe se joacă adesea cu deciziile și introduce o măsură fiscală controversată. De aceea concernele înregistrează câștiguri mari. Dar aceste planuri nu pică bine pentru yen.

În Japonia politica influențează cursul yenului. Guvernul primului ministru Shinzo Abe anunță deschis să amâne a doua creștere a TVA-ului planificată pentru octombrie 2015. Dar consultantul economic Etsuro Honda consideră că în fața conjuncturii economice nefavorabile este inevitabil ca în maxim 18 luni să nu se producă o schimbare și prevede o creștere de 3,8% în al treilea trimestru. Expertul Matsumoto Okasan a declarat că atât acțiunile cât și piața valutară sunt foarte sensibile la mesajele din alegeri.

Pe piața valutară a scăzut la un nivel minim anual de 116,20 pentru un dolar datorită acestui motiv și datorită unor declarații similare ale ministrului de finanțe japonez. La cel mai scăzut nivel de joi dolarul a ajuns la 115,40 yeni. Taro Aso a spus că realizarea unui deficit scăzut în 2015 va fi dificilă dacă nu se ajunge la a doua rundă de majorare de taxe. Î

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Polit-Planspiele-druecken-den-Yen-article13965771.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 48