Jos palaria, o oradeanca inventeaza ”secretul” tineretii, fara vrajeala

1978777_10152393152024849_7144069260847338476_n

Limbajul putin glumet din titlu, sustine o inventie serioasa si mult premiata de tot felul de Saloane de inventica.

Saptamina trecuta in Aula Magna a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj s-a organizat simpozionul «Rolul invenţiilor în Progresul Societăţii», de catre Asociaţia Inventatorilor din România, organism afiliat la IFIA – International Federation of Inventors Association (www.invention-ifia.ch).

Multi stiu de Dr Romanul, Gaby dinamita samd, mai populari decat dr.ing. Simona Bişboacă, despre care daca s-ar face un sondaj local de notorietate, stimata doamna ar fi cu siguranta la coada clasamentului, cand ar trebui sa primeasca un titlu de cetatean de onoare, caci intradevar duce in toata lumea numele orasului Oradea.

Aceasta doamna de doar 34 de ani, in cadrul evenimentului, IFIA a fost premiata pentru „rezultate deosebite la participari internationale cât şi pentru că a implementat în producţie brevetele sale, aducând un aport important dezvoltării economice”,

Produsele naturiste inventate si brevetate de dna dr.ing. Simona Bişboacă sunt antioxidanţi din coji de struguri, propolis administrabil fără alcool, marmeladă crudă, care  i-au adus o serie aprecieri exprimate mai popular, de elixiruri ale tineretii.

Pentru astfel de oameni, JOS PALARIA.

Detalii si alte articole aparute pe aceasta tema gasiti dupa zambet.

————————————————————————————————————————————————-

regular_smile………..Un individ a fost arestat si dus la sectie deoarece vindea oamnenilor elixirul tineretii.

La sectie, politistii au aflat ca individul nu numai ca pacaleste oamenii, dar este si recidivist, fiind arestat pentru aceasi cauza in 1794, 1856, 1928 si 2002…………

…Bula dupa o sticluta de elixir al tineretii, il intreaba pe taica-sau:

-Tata, prezervativele se rup?

-Priveste-te in oglinda!

————————————————————————————————————————————————–

182680_505019292878350_923975046_n

În antichitate ambrozia era considerată licoarea zeilor. Combinarea mierii cu vinul era sursa tinereţii şi poftei de viaţă. Şi deşi multă lume este convinsă de valoarea terapeutică a produselor derivate din struguri şi miere, cercetătorii mai au încă multe de descoperit în aceste privinţe.

Salonul de inventică de la Varşovia, a medalia in 2012 cu aur şi argint două produse româneşti originale: Antioxi Vita, un puternic antioxidant, şi Propolis esenţă. La salon au participat cercetători din peste 30 de ţări, din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. Salonul Internaţional de Inventică, de la Varşovia a marcat anul trecut împlinirea a 100 ani de la acordarea premiului Nobel pentru chimie, Mariei Sklodowska Curie.

home_slide_01

Deşi s-a aflat la prima participare la un astfel de eveniment, Simona Bişboacă, în vârstă de 32 de ani, a uimit cu produsele sale elita cercetătorilor reuniţi la Varşovia. Pentru produsul desemnat „cel mai puternic antioxidant”, numit „Antioxi Vita”, produs realizat din seminţe, pieliţe şi rahis de struguri, Simona Bişboacă a fost medaliată cu aur şi a primit un premiu special din partea Asociaţiei Inventatorilor din Coreea de Sud. Un alt produs prezentat de către Simona Bişboacă a fost cel intitulat „Propolis esenţă”, fiind un propolis dizolvat în apă, care i-a adus medalia de argint şi un premiu special, oferit de către Asociaţia Asiatică pentru Invenţii şi Creativitate. Tânăra inventatoare este doctorand şi a absovit Facultatea de Tehnologia şi Prelucrarea Produselor Alimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca şi lucrează împreună cu fratele său, Adrian Timar.

home_slide_04

Adrian Timar, şef lucrări, doctor, director al Departamentului de ingineria produselor alimentare al Universităţii din Oradea ne spune: “Direcţia e foarte importantă din perspectiva evitării folosirii aditivilor de sinteză şi a creşterii bio-securităţii şi securităţii alimentare. Direcţia principală devine utilizarea extractelor naturale ca aditivi alimentari, suplimenţi alimentari. Aditivii alimentari folosiţi în prezent în industria cărnii urmăresc mai multe aspecte, unul este blocarea proceselor oxidative care au loc pe timpul prelucrării produselor. Cei mai folosiţi sunt nitriţii. Alternativa înlocuirii nu a existat până acum, ei asigurând culoarea roşie şi conservabilitatea produselor din carne. În urma cercetării, produsele obţinute, atât din struguri roşii, cât şi din cei albi, au dovedit calităţi similare, dar mai valoroase din perspectivă toxicologică. Aceste produse au efecte benefice. Pe lângă faptul că materia primă e foarte valoroasă fiind de origine naturală, controlul producţiei fiind uşor de verificat, avem şi un beneficiu direct asupra consumatorului. Gustul e foarte plăcut, caracteristic acestor produse şi asigură pe lângă efecte benefice şi o satisfacţie senzorială. Nu e o surpriză alegerea unor astfel de materii prime. Avem în vedere extinderea gamei de antioxidanţi la frunze de măslin, la ceapă roşie în special, sfeclă.”

Dincolo de utilizarea industrială, pentru care mai trebuie aşteptate o serie de testări, produsul poate fi utilizat pentru consum personal, ca supliment alimentar. Un flacon de 100 de ml are principii active precum 80 de litri de vin Cabernet Sauvignon, despre care se ştie că are cel mai mare conţinut de antioxidanţi.

premii-antioxivita

Dar pentru că beneficiile propolisului sunt binecunoscute, iar cererea pe piaţă exista, Simona Bişboacă a creat şi “Propolis esenţă” sau propolis dizolvat în apă. Istoria acestui produs a spus-o chiar inventatoarea: ”Propolis esenţă a fost obţinut în urma cererii lui pe piaţă. La diferite târguri am fost întrebată de ce nu există şi propolis fără alcool. Am încercat mai multe variante şi, în urma rezultatelor obţinute, am înregistrat brevete de invenţie. Propolis esenţă a fost un real succes.

”Apiterapeuţii l-au recomandat şi testat în diferite combinaţii în special pentru copii. Propolisul e foarte util în îmbunătăţirea imunităţii. Sunt foarte mulţi copii care au imunitatea scăzută, mulţi medici recomandă imediat antibiotice, dar mai nou alţii se orientează pe medicină alternativă. Propolisul foloseşte la stimularea imunităţii, a poftei de mâncare, are acţiune antivirală, foarte bună pentru cei cu probleme hepatice, ajutând la regenerarea ficatului, are foarte multe utilizări atât de uz intern cât şi de uz extern. Copiii apreciază foarte mult gustul. Eu cred că are gust specific de propolis, dar copii spun că are gust de vanilie, de ciocolată, de flori de pădure, de pin. Copiii simt aromele subtile” sustine domnia sa, dna dr.ing. Simona Bişboacă.

Dorinţa Simonei Bişboacă este să ajute oamenii să se apropie de natură, cu convingerea că deşi ne-am îndepărtat foarte mult de natură în tot ceea ce mâncăm şi ceea ce respirăm, natura are remedii pentru toate problemele noastre. Cel mai puternic argument îl reprezintă faptul că la început, produsele farmaceutice au fost tot plantele.(PRELUARE PARTIALA RTI)

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6