JP Morgan este cea mai periculoasă bancă din lume

Dacă este vorba despre criză, stabilitatea anumitor bănci este decisivă pentru sistemul financiar mondial: marea bancă americană JP Morgan este de importanță majoră, spun experții. A doua în clasament este o bancă germană.

Banca americană de investiții pe nume JP Morgan este cea mai importantă bancă pentru stabilitatea sistemului financiar global, în ochii experților, fiind în același timp cea mai periculoasă instituție. În noua listă cu cele 30 de bănci relevante pentru integritatea sistemului la nivel mondial (G-SIB), JP Morgan este singura instituție din categoria de top, după cum raportează Consiliul de Stabilitate Financiară (FSB). Marea bancă americană ar trebui astfel să își asigure cu 2,5 puncte procentuale mai mult capital decât o bancă “normală”.

Citigroup a fost altă bancă americană clasificată anterior ca fiind de importanță majoră, la cel mai recent clasament fiind inclusă în categoria a doua. Aceasta ar avea nevoie de o majorare de capital de două procente. Citigroup se află astfel în aceeași categorie cu Deutsche Bank, Bank of America și HSBC.

FSB evaluează băncile nu doar pe baza mărimii, ci și după riscul pe care îl reprezintă afacerile în care sunt implicate și cât de puternic sunt conectate în sistemul financiar global. Este crucial să se identifice consecințele dezechilibrului lor pentru întregul sector financiar și nu numai.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/JP-Morgan-ist-die-gefaehrlichste-Bank-der-Welt-article20143849.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 32