JPMorgan plătește milioane către investitori

RTX1DV3F

JPMorgan plătește milioane către investitori

“Balena de la Londra” pierdea în anul 2012 prin intermediul afacerilor riscante fix 6,2 miliarde de dolari, iar acțiunile JPMorgan scădeau drastic. Un scandal scump: Instituția trebuie să plătească milioane către investitori.
Banca americană de investiții JPMorgan se confruntă pe fondul unui scandal privind mijloacele derivate cu plata unei sume de 150 de milioane de dolari. Asta reiese din documentele unui tribunal federal de la Manhattan.

Scandalul merge înapoi în anul 2012. Atunci brokerul Bruno Iksil, devenit cunoscut ca și “Balena de la Londra”, a pierdut 6,2 miliarde de dolari în Marea Britanie. Procesul a fost deschis de un fond de pensii, care a suferit pierderi masive prin cumpărarea acțiunilor JPMorgan, în perioada dintre 13 aprilie și 12 mai 2012. Acțiunile instituției financiare au pierdut atunci pe Bursa de la New York fix un sfert, astfel că valoarea de piață cu peste 40 de miliarde de dolari.

JPMorgan nu a dorit să ofere informații cu privire la acord. Banca a plătit deja peste un miliard de dolari ca urmare a unor proceduri britanice și americane, sub formă de sancțiuni, recunoscând greșelile care au dus la deprecierea acțiunilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/JPMorgan-zahlt-Millionen-an-Investoren-article16622191.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 40